Soğuk Depolama, Şoklama ve İkincil Paketleme Tesisleri

Toplam 85.000 m² lik tek alanda bulunan tesisimiz ile ülkemizin en büyük soğuk hava depolama tesisiyiz.

Tesislerimizde hayvansal  ve bitkisel ürünlerin uluslararası gıda güvenliği ve kalite standartları kapsamında, farklı sıcaklıklarda (0/+25 °C ile -18/-35 °C) ortam sıcaklığı, soğuk, serin, donuk ürünlerin; depolanması, şoklanması ve ikincil paketleme işlemlerini yürütmekteyiz.

Hicri Ercili müşterilerimize özel web tabanlı stok izleme yazılım sistemi ile otomatik ısı, sıcaklık ve nem kontrol izleme otomasyonu ile dijital ortamda hizmet vermektedir.

Şoklama (Dondurma) Prosesi : Gıdalar ; genellikle işlenme, depolanma ve taşınma süreçlerinde fiziksel, kimyasal, biyokimyasal ve mikrobiyolojik etkilerle değişime uğramaktadır. Gıdalarda kaliteyi olumsuz yönde etkileyen hatta onların bozulmasına da yol açan bu değişmeleri kısmen veya tamamen durdurmak amacıyla soğuk hava ürün üzerinden yüksek hızda gezdirilerek ürün üzerindeki ısıyı alır ve aldığı ısıyı buharlaştırıcıda bıraktığı konveksiyon sistemi uygulanmaktadır.  

Gıdaları dondurma yöntemiyle; besinlerdeki mikroorganizma faaliyeti durur, fiziksel ve kimyasal yıpranma ve bozulma önlenir, gıdaların hem besin değeri hem de kalitesi korunmuş olur.

İkincil Paketleme ve Elleçleme : Müşterilerimiz ile ortak değer yaratmak amacıyla paletleme , palet ve koli bozma , palet strechleme , palet ve koli değiştirme , barkodlama vb. çözümler sunuyoruz.

 TESİSLERİMİZ VE PROSES ALANLARIMIZ

 - Tesisin bulunduğu arazi alanı 202.197 m2

 - Tesisin kapalı depo alanı 85.000 m2

 - Kuru depolama alanı 2.117 m2

 - Toplam şoklama kapasitesi 830 ton / gün

 - Toplam 160-1.572 metre kare aralığında toplam 78 oda bulunmaktadır.

 - Toplam rampa sayısı 39

 MAKİNA VE EKİPMAN

 - Elektrikli forklift sayısı 30 adet

 - Elektrikli transpalet sayısı 20 adet

 - Dış alan dizel forklift sayısı 3 adet

 ACİL DURUM VE GÜVENLİK

 - İtfaye araç sayısı 1 adet

 - Toplam yangın hidrant sistemi 2.228 metre

 - Toplam Kamera Sayısı  91 adet

 DEPOLANAN ÜRÜN GRUPLARI

 - Beyaz-Kırmızı Et ve Ürünleri

 - Su Ürünleri

 - Süt ve Süt Ürünleri

 - Yumurta ve Ürünleri

 - Konserve Gıdalar

 - Meyve ve Sebze Ürünleri

 - Tohum Çeşitleri

 SICAKLIK NEM KONTROLÜ DEPOLAMA HİZMETLERİMİZ

 - Şoklama : -35 C/ -40 C

 - Donuk Depolama : -18 C / -25 C

 - Soğuk Depolama : +2 C

 - Serin Depolama : +15 C / +18 C

 - Standart Depolama : +18 C

 

Soğuk Depolama, Şoklama ve İkincil Paketleme Tesisleri